Grillen sült bélszin (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
4 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
80 dkg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érlelt bélszínt lehártyázzuk és 2 ujjnyi szeletekre vágjuk. Frissen őrölt borssal és mustárral alaposan bedörzsöljük, rádobunk néhány ágacska rozmaringot és olajjal leöntve, hűtőben érleljük legalább egy napig. Sütés előtt a húsos szalonnába tekerjük, amit rátűzünk. Megolajozzuk a grillrácsot, hogy ne tapadjon rá a hús, majd addig sütjük, amíg angolos vagy éppen jól átsült lesz, attól függően, hogyan szeretjük. Csak sütés után sózzuk.
Hideg mártásokkal és fóliás burgonyával tálaljuk.