Cukorszörp (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Nagyi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholmentes italok 
Cimkék: Édes, Italok

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
1 liter vizet felforralunk és feloldjuk benne a cukrot. Az oldatot kétszer-háromszor rövid ideig forrásig melegítjük, és a képződő habot leszedjük. Kihűlés után palackokba töltjük.
Ez a sűrű cukorszörp kevert (mixelt) italok készítésekor gyakran használatos, a recept előírása szerint. Hűtőszekrényben tartsuk.