Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Révfalusi regős halászlé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Macskajajra, Szabadban, Főétel előtt, Karácsony, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Halak, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg keszeg 117 16.6 5.5 0.2 0 89
1.5 kg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
15 dkg ikra 0 ? ? ? ? ?
15 dkg haltej 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
20 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
1 db cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, majd felöntöm 3 liter vízzel, beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, a hasábra vágott leveszöldséget. Fokhagymával, sóval, borssal, babérlevéllel és a cseresznyepaprikával ízesítem. Nagy lángon bő órát főzőm. Leszűröm a levet, majd a zöldségeket kiválogatom és félreteszem, a többi szüredéket átpasszírozom és visszaöntöm az alaplébe. Belerakom a halszeleteket, a felkockázott burgonyát és a bort, felforralom és rászórom a fűszerpaprikát, 20 perc múlva beleteszem az ikrát és a tejet, kb. 10 perc főzés után belekeverem a tejfölt és a felkockázott zöldségeket.
Forrón, friss, puha kenyérrel tálalom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)