Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rumos meggy

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Édes, Gyümölcsök, Alkoholos
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
30 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl rum 365 52 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leszárazott és megmosott meggyet a cukorral rétegezve üvegbe rakjuk, majd a rumot ráöntjük. Kistányérral lefedve napos helyre állítjuk, néha megrázogatjuk. Ha egy hét múlva a leve nem lepné el, rummal feltöltjük és lezárjuk

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)