Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos bundás kenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Böjt, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
5 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojást felverjük a tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kenyérszeleteket vékonyan megvajazzuk, és két kenyérszelet közé egy-egy vékonyra szeletelt sajtot illesztünk. Jól összenyomjuk és átlósan félbevágjuk. A szendvicseket megmártjuk a tojásban és 180 fokos olajban, egyszer megfordítva szép aranybarnára sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)