Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos nyársak

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Kártyaparti , Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
20 db dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
32 db szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
20 dkg zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
3 db retek 15 1.2 0.1 2.2 1.5 0
3 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
20 dkg füstölt sajt (zalai) 60 2.8 2.9 5.1 0 11
20 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyümölcsöket és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az almát 8 gerezdre szeljük, magházát kiemeljük, aztán a gerezdeket félbevágjuk és azonnal megcsöpögtetjük citromlével (hogy meg ne barnuljanak). A szárzeller vastagabb ,,szálkáit" lehántjuk, és 1 cm-es darabokra karikázzuk. A retekszemeket nagyságuktól függően elnegyedeljük-elnyolcadoljuk. A lila hagymákat ugyancsak elnegyedeljük és félbevágjuk. A háromféle sajtot 32-48 darab azonos nagyságú kockára vágjuk.
3x16 félbetört bambuszpálcikára változatos, szemrevaló, tetszőleges sorrendben felszúrjuk, a hozzávalókat, például a következő összeállításban:
- alma, füstölt sajt, zeller, sajt, retek, sajt, alma
- hagyma, rokfort, hagyma, rokfort, hagyma, dió
- 3 ementálisajt-kocka közé 2 szem szőlő stb.
Nagy, lapos tálra rendezzük a nyársakat, a tál közepét a szárzeller zöldjével, kaliforniai paprika- vagy retekkockákkal díszíthetjük. Letakarjuk, tálalásig hidegen tartjuk, de fogyasztás előtt 20 perccel tanácsos kivenni a hűtőszekrényből, mert a sajtok zamata szobahőmérsékleten érvényesül igazán.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)