Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos-sörös ponty

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
15 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pontyot kifilézzük és beirdaljuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk és besózva, citromlével megcsepegtetve félretesszük. Kevés vajjal kikenünk egy tepsit, a többi vajat felhevítjük és megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, sózzuk, borsozzuk és meghintjük a liszttel. Rövid pirítás után felöntjük a sörrel. Sűrűsödésig forraljuk. A halszeleteket a tepsibe helyezzük, rákanalazzuk a hagymás masszát, majd a felszeletelt sajttal beborítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.
Burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)