Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Savanyú, pácolt tojás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Buli, Főtt, Sós, Savanyú, Tojás, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
10 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Főzzük a tojásokat keményre, majd tisztítsuk meg. Tegyük befőttes üvegbe, rétegezve a félfőre vágott hagymával és a felkockázott paprikával. Forraljunk fel annyi vizet, amennyi, majd a tojásokat ellepi, közben a szemes borssal, a babérlevéllel és sóval ízesítsük. Végül a borecettel ízesítsük kellemesen pikánsra és forrón öntsük a tojásokra. Hőtőben pihentessük egy éjszakát.
Remek alátét sörözéshez-borozáshoz.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)