Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sherryben párolt kagyló sonkával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál sherry ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
5 dkg szárított sonka 0 ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kg vénuszkagyló 0 0 0 0 0 55
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Gondosan tisztítsuk meg a kagylókat, amelyik kinyílt dobjuk ki. A felforrósított olajban pároljuk meg a hagymát, keverjük hozzá a finomra vágott sonkát és öntsük fel a borral és a sherryvel. Ha felforrt szórjuk rá a kagylókat és lefedve, főzzük három percig. Vegyük ki a kagylókat és a húsukat kanalazzuk vissza a mártásba. Azokat, melyek nem nyíltak ki, ne használjuk fel.
Friss bagettel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)