Sonkás–sajtos tekercs
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
3 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
10 dkg
füstölt trappista sajt |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
20 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
1 csomag
félkész leveles tészta |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
/
A töltelékhez:
20 dkg sonka kockára vágva, 20 dkg reszelt sajt, magos mustár, tetejére szezámmag
Ezt használtam, de ízlés szerint bármivel tölthető.
Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A többi hozzávalót kimérjük egy tálba, beleöntjük az élesztőt, és lágy, puha tésztát dagasztunk belőle. Én géppel 5 percig dagasztottam.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk. 4 részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük vékonyan a magos mustárral / ez el is maradhat /, rászórjuk a sonkát, és a sajtot. Szorosan feltekerjük, majd 2-3 centis darabokra vágjuk, és a sütőlemezen még egy fél órát pihentetjük
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)