Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkavagdalt aszalt gyümölcsökkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Húsvét, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Hideg, Meleg, Sós, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
20 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
igény szerint tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 maréknyi aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
1 maréknyi aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
1/2 dl konyak 246 0 0 1.7 0 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 teáskanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsírban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd leszűrjük és a zsírt tepsibe öntjük. A tejben megáztatott, jól kicsavart zsemlét, a kimagozott chilit, a sonkát húsdarálón ledaráljuk, ízlés szerint borsozva, esetleg sózva a tojással és a párolt hagymával jól összegyúrjuk. A szilvát és a barackot a sütés előtt, legalább egy órával, áztassuk be a bor és konyak keverékébe. A baconszeleteket terítsük fóliára és terítsük el rajta a húsmasszát ujjnyi vastagon, a kétharmadát rakjuk meg a lecsepegtetett aszalt gyümölcsökkel és a fólia segítségével,óvatosan tekerjük fel. A zsírt kenjük el a tepsiben és tegyük bele a tekercset, a fólia nélkül. A tetejére tesszük a rozmaringot és 175 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ha nagyon égne a zsiradék alatta, kevés forró vizet öntsünk alá. 10 percig pihentessük, majd vegyük ki a tepsiből. Ha melegen tálaljuk, a paradicsompürét pirítsuk meg a tepsiben és öntsük fel a gyümölcsökről leszűrt levet, jó forraljuk át és szószként tálaljuk a vagdalthoz. Burgonyapürét adhatunk mellé. Hidegen vékonyan szeletelve, salátával adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)