Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sóskafőzelék Pityu kedvére

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Savanyú, Sós, Édes, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
4 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 kg sóska 27 2.4 0.5 2.3 1.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vastag szárától megtisztított sóskát a felforrósított vajon átpároljuk, a liszttel meghintjük és az alaplével felöntve puhára pároljuk. Sóval, cukorral ízesítve, a botmixer poharába dobjuk és a tejfölt ráöntve összeturmixoljuk. Összeforralva tálaljuk. Bundás kenyér vagy tükörtojás mellé ajánlom, de párizsi csirkével sem utolsó.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)