Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Steak mártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Hideg, Sós, Édes, Savanyú, Főtt
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
3 csapott evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1/2 dl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1/2 dl Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
1 dl balzsamecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy deci vízzel keverjük el a hozzávalókat, a fokhagymát vágjuk ketté és úgy dobjuk bele. Csendes tűzön, kevergetve, főzzük negyed órát, majd szűrjük le, gyengéden megnyomkodva, hogy az összes leve kicsepegjen. Kihűlés után fűszerezzük készre.
Bármilyen roston vagy hirtelensült hús mellé adhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)