Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült csirkecomb Mississippiből

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Tizórai gyerekeknek , Szabadban, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
16 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál szárított vöröshagyma 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat itassuk szárazra papírtörlőn. Sózzuk, borsozzuk meg, majd liszttel vékonyan meghintve, mártsuk a többi hozzávalóból készített tésztába. Lecsepegtetve, tegyük 180 fokos olajba és egyszer átfordítva süssük pirosra. Az első átfordítás előtt, fedő alatt 8 percig süssük, majd 4 percig fedő nélkül. Rácson vagy papírtörlőn, a felesleges zsiradékot lecsepegtetve, tálaljuk.
Burgonyapürét és majonézes káposztasalátát kínáljunk hozzá. Magyar módra, kovászos uborka és friss kenyér illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)