Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sütőben sült fasirtgolyók

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Bálint nap, Csőben sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
60 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szikkadt zsemlét a tejhez keverjük. A finomra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel elkeverjük. Ha langyosra hűlt, a hússal mindent összegyúrunk és diónyi gombócokká formáljuk. a gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg olajjal, tegyük bele a húspogácsákat, majd egyszer megfordítva, süssük 200 fokra előmelegített sütőben, fél órát.
Kihűlés után, mozzarellagolyókkal nyársra húzva, salátaágyon tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)