Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szardíniás zöldsaláta ribizlivel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag saláta mix 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi ribizli 33 0.6 1.2 7 6.8 0
1 doboz olajos szardínia 284 22.5 21.4 0 0 120
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szardínia olaját, az olívaolajat a citrom kicsavart levével és a mustárral habosra keverjük, közben sóval, borssal ízesítjük. A darabokra tördelt halhúst, a salátamixet és a ribizlit beleforgatjuk. Közvetlenül tálalás előtt készítsük el. Barnakenyérrel vagy tortillával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)