Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Széchenyi őzérmék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 liter vadalaplé ? ? ? ? ? ?
5 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
10 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
10 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 kg őzgerinc 102 20.8 1.9 0.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az őzgerincet szeletekre vágjuk és a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. Borssal, kakukkfűvel meghintjük és olajjal leöntve 2 napra hűtőbe tesszük.
Az őzgerinc csontjából barnamártást készítünk. Érdemes a fáradságot rászánni és nem porból összecsapni. A csirkemájat és a gombát kockára, a mandulát szálkásra vágjuk. A hússzeleteket az olajból kivéve mindkét oldalán pirosra sütjük. A pácoláshoz használt olaj egy részében megpirítjuk a májat és a gombát, végül a mandulát is hozzáadjuk, majd lecsepegtetve a mártásba forgatjuk. A hússzeleteket a raguval bevonjuk, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, vörösborban párolt, áfonyalekvárral töltött körtével és szalmaburgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)