Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sziciliai rakott pacal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg juhsajt (kaskavál) 225 31.4 9.6 0.2 0 0
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
5 szem paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg pacal 165 15.9 11.2 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az előfőzött pacalt felcsíkozzuk. A felkarikázott padlizsánt besózzuk, majd egy órát csepegni hagyjuk. Végül letörölgetve kevés olajon pirosasra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük. Kevés olajon összepirítjuk a finomra vágott szalonnát és a hagymát. Rádobjuk a pacalt, belekeverjük a lehéjazott paradicsomot és összeforraljuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Sütőedénybe rétegezzük a pacalos keveréket, rétegenként megterítve a padlizsánnal, az időközben keményre főzött és vékonyra szelt főtt tojással, a reszelt juhsajttal. A tetejére a pacalos paradicsom kerüljön. A tetejét megszórjuk a reszelt parmezánnal és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)