Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szigethalmi bölléres

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szeletelt tarját kiverjük és széleit bevagdossuk. A fűszerekkel mindkét oldalát beszórjuk. A félkarikára vágott hagymával, kiolajozott tűzálló tálba rétegezzük. A tetejére hagyma kerüljön. A tálat szorosan lefedjük alufóliával, majd 2 napra hűtőbe tesszük. Nem kell forgatni. 200 fokra előmelegített sütőben, háromnegyed órát sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét megpirítjuk.
Ha nem érleljük, nem lesz az igazi.
Kenyérrel vagy burgonyapürével tálaljuk. Savanyúságot, zöldsalátát adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)