Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szőlős túrótorta borzselével

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Alkoholos
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 dl muskotályos bor 0 ? ? ? ? ?
2 teáskanál zselatinpor 0 85 0.1 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
30 dkg otelló szőlő 0 ? ? ? ? ?
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a sóval és a cukorral összeszitáljuk, majd a vajjal elmorzsoljuk a tojást és néhány kanál hideg vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk és kibélelünk vele egy tortaformát. Az alját megszurkálva, 175 fokra előmelegített sütőben, negyed órát sütjük. Hagyjuk kihűlni. A túróba keverjük a mézet, a szőlőszemeket, a kemény habbá vert tejszínt és a fél deci borban feloldott, egy teáskanál, zselatint. A sütemény üregébe kanalazzuk és elsimítva, hűtőben dermedni hagyjuk. A megmaradt bort felére beforraljuk, felolvasztjuk benne a többi zselatint és ha langyosra hűlt a torta tetejére öntjük. További egy órát hagyjuk dermedni.
Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Tálaláskor tejszínhabrózsákkal és szőlőszemekkel díszítve adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)