Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűzpecsenye póréval és kéksajttal töltve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
2 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 db szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A póré fehér részét akkorára vágjuk, mint a sertésszűz, majd citrommal, cukorral és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. A szűzpecsenyét gondosan lehártyázzuk és hosszában y alakban bevágjuk és tenyerünkkel lappá ütögetjük. Sóval, borssal fűszerezzük és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Eredeti alakjára visszahajtva egy órát hűtőben pihentetjük. Kihajtva megkenjük, az egy evőkanál olajjal elkevert sajttal, a közepére fektetjük a pórét, majd visszahajtjuk eredeti formájára és konyhai zsineggel körbe kötjük. A maradék felforrósított olajon, sütőálló serpenyőben, minden oldalát körbe sütjük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Ne tovább, mert kiszárad.
Ferdén felszeletelve, párolt zöldséggel és burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)