Tanyasi töltött csirkemell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
2 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
2 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
4 db
ecetes uborka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
10 dkg
csabai csípős kolbász |
472 |
19.8 |
41.9 |
0.3 |
0 |
0 |
10 dkg
főtt füstölt sonka |
308 |
15.7 |
27 |
0.2 |
0 |
82 |
10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
2 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott bacont, a sonkát és a kolbászt. A keveréket zsírjára sütjük, majd hűlni hagyjuk. Belekeverjük az apróra vágott uborkát, a mustárt és a két tojást. A csirkemellek bőrét fellazítjuk, majd a masszát habzsákból alátöltjük. A bőrt kívülről a vajjal bekenjük és a csirkemelleket tepsibe tesszük. A bort aláöntjük és alufóliával a tepsit szorosan lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, majd a fóliát levéve, a szaftjával locsolgatva, még húsz percig pirítjuk. Tálalás előtt tíz percig pihentessük. A húst fejtsük le a csontról és ferdén szeletelve adjuk asztalra. Párolt rizzsel és sok friss salátával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)