Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tarja sajtmártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
20 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
5 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
10 dkg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
8 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsiradékon, hirtelen megsütjük a sózott, borsozott tarját, majd félretesszük. A sütőzsiradékon lepirítjuk a finomra vágott paprikát, a félfőre szelt hagymát, majd a darabolt olívát hozzáadva összepároljuk. Visszatesszük a húst és a borral, majd az alaplével felöntve, kis lángon, fedő alatt puhára sütjük. A szaftot a mascarponéval, tejszínnel elhabart liszttel besűrítve beforraljuk és a húsra öntve tálaljuk.
Sült burgonyával adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)