Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fűszerkeverékek, ízesítők (35 db.)

Jerk fűszerpác

Az összes hozzávalót botmixerrel péppé zúzzuk és jól a húsdarabokba dörzsöljük. Leginkább szárnyasokhoz illik. ... tovább

Kebab fűszerkeverék

A szárított fűszereket, ne használjunk frisset, mert tároláskor megpenészedik, finomra őröljük és jól összekeverjük. Légmentesen lezárt üvegben hónapokig eláll. Gyroshoz, kebabhoz, saslikokhoz használhatjuk, talán nem ... tovább

Kínai ötfűszerkeverék

Egyenlő mennyiségű szecsuáni borsot, fahéjat, szegfűszeget, édesköményt és csillagánizst finomra őrlünk és jól összekeverjük. Fedeles üvegben jól tárolható. Ez egy jó illatú, pikáns és enyhén édes, csípős kínai ... tovább

Kreol fűszerkeverék

A hozzávalók szárított formában értendők. Jól elkeverve a hozzávalókat, fűszermalomban átdaráljuk. Légmentesen lezárva tároljuk. majonézbe, joghurtba keverve mártogatóst készíthetünk. Szórhatjuk sült burgonyára, húsokra. ... tovább

Kreol halfűszerkeverék

Az összetevőket mozsárban összetörjük és gondosan elkeverjük. Lezárt üvegben tároljuk. ... tovább

Libanoni hétfűszer keverék

Az alapanyagokat keverjük össze és őröljük lisztfinomságúra. Zárható üvegben tároljuk. 1 kg húshoz kb. két evőkanálnyi szükséges. Ne csináljunk túl sokat, mert veszít az aromájából. ... tovább
cimkékFűszerkeverékek

Meggyes-csípős meggychutney

A finomra vágott lilahagymát, a mézzel, az ecettel, a zúzott fokhagymával és a porrá tört fűszerekkel a tűzre teszem. Tíz percig forralom, majd hozzákeverem a magozott meggyet és a finomra metélt chilit. Sűrűre főzöm és a végén ... tovább

Mexikói fűszerkeverék

A hozzávalók mennyisége őrölve és szárítva értendő. Összekeverjük a hozzávalókat és légmentesen lezárva tároljuk. Kb 3 hónapig eláll. ... tovább

Mézeskalács fűszerkeverék

A kardamom héját távolítsuk el. Az alapanyagokat keverjük össze és őröljük lisztfinomságúra. Zárható üvegben tároljuk. 1 kg liszthez kb. két evőkanálnyi szükséges. Ne csináljunk túl sokat, mert veszít az aromájából. ... tovább

Paprika krém házilag

Az ízlésünknek megfelelő arányban használjuk fel a paprikaféléket. Minél több cseresznyepaprikát teszünk bele, értelemszerűen annál erősebb lesz. A paprikákat megmossuk, a cseresznyepaprikának csak a szárát vágjuk le, a piros ... tovább