Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hentesárukból (79 db.)

Kolbászos kelkáposzta

Ez egy igazi téli olasz étel. A felhevített olajon süssük barnára a kolbászokat, majd egy tálon tegyük félre. A zsiradékon pároljuk át a hagymát és adjuk hozzá, a kis darabokra vágott, kelkáposztát. Kevergetve süssük, amíg ... tovább

Kolbászos-rukolás tészta

A felhevített olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a vékonyra karikázott zellerszárat és a lereszelt répát. Ha színt kaptak, hozzámorzsoljuk a bőréből kifejtett kolbászhúst és a borral felöntve, sóval, borssal ... tovább

Kolbászos-sajtos táska

Az élesztőt pohárnyi langyos, cukros vízben, melybe evőkanálnyi lisztet keverünk, felfuttatjuk. A liszthez szitáljuk a sót és ráöntve az élesztős keveréket, az olajat és kb 2-3 deci langyos vizet, tésztává dagasztjuk. Langyos ... tovább

Lecsó gázrezsón

Ez a lecsó az egyszerűség jegyében született. Ettől, még hibátlan nyári egytálétel, serpenyőben vagy bográcsban elkészíthető, de csak, relatív, kis mennyiségben. Nagyáruházban vásárolt anyagok tökéletesen felhasználhatóak ... tovább

Lecsó Gixer kedvére

A szalonnát apró kockára vágjuk.A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot kicsumázzuk és felkockázzuk, a paprikákat kicsumázzuk és felkarikázzuk vagy darabokra vágjuk vágjuk. A szalonnát kisütjük. A hagymát rádobjuk és halványra ... tovább

Lengyel paraszttál

Vágjuk kockára a bacont, majd süssük zsírjára. Vegyük ki a pörcöt és a zsiradékban pároljuk át a finomra vágott hagymaféléket, a legyalult káposztát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk negyed órát, időnként keverjük meg, ha ... tovább

Louisianai babos rizs

A rizst főzzük meg előírás szerint, majd tegyük félre. A felforrósított, egy vőkanál olajon pároljuk meg a hagymát, majd dobjuk rá, a felkockázott sonkát, pirítsuk meg, majd némi vízzel felöntve és fűszereket hozzáadva, ... tovább

Májas hurka Bozi módra

Vágjuk nagyobb darabokra a májat, a szívet, a tüdőt és a szalonnát. Enyhén sós vízbe dobjuk a húsféléket, a máj nélkül, de a bőrkét is, tegyük bele, fél órát abáljuk, ekkor tegyük bele a májat. Fél óra múlva mindent ... tovább

Majonézes párizsisaláta

A majonézből és a tejfölből ízlés szerint ízesítve tartármártást keverünk. A többi hozzávalót egyforma kockára vágjuk és a mártásba forgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálba tesszük és jól behűtve tálaljuk. Pirítóst ... tovább

Majoránnás, füstölt kenőmájas

A húst, 1 kiló tokaszalonnát és 80 dkg májat megabálunk. A zsíron átpároljuk a finomra vágott hagymát, majd belekeverjük a fűszereket. A nem főzött részeket, a hagymás keveréket és az abált részeket áteresztjük a ... tovább