Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejfölös-sajtos zöldborsó bacon burokban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
25 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
50 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vajon megpároljuk, a zöldjével együtt, finomra vágott hagymát, majd a zsenge borsót belekeverjük, még, három percig dinszteljük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölben elkevert reszelt sajtot és a finomra metélt petrezselyemzöldet.Közben sóval, borssal ízesítjük. Egy tűzálló tálat a baconszeletek egy részével kibélelünk, úgy, hogy a szélük kissé túllógjon a tál peremén. A borsós masszát a tálba simítjuk, a tetejét is baconnal fedjük, majd az alján lévő szeleteket is ráhajtjuk. Végül, 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt összesütjük. Kicsit pihentetve, a tál formájától függően kockára vagy cikkekre vágva, tálaljuk.
Önmagában vagy szárazabb sült húsok mellé köretnek tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)