Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes édesburgonyakrémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg csicsóka 31 2.4 0.4 4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az édesburgonya nagyját darabokra vágjuk, a többit uborkagyalun lereszeljük. Az olívaolajon a felkockázott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott chilit és a darabolt burgonyát. Jól átforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. Felöntjük liternyi vízzel és puhára főzzük. Közben a gyalult édesburgonyát, olajban chipsszé sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. Ha a leves megfőtt, hozzáöntjük a tejszínt és botmixerrel pürésítjük. Tányérokba adagoljuk és az édesburgonya chipsszel díszítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)