Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes újburgonya parajjal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
8 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
80 dkg újburgonya ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az újburgonyát félbe-negyedekre vágjuk, majd a tejszínnel leöntve felforraljuk. Közben a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Fedő nélkül, a lángot úgy állítva, hogy a tejszín jól besűrűsödjön, kb. negyed órát főzzük. Az utolsó egy percben, belekeverjük a csíkokra vágott parajt.
Rántott csirkemellhez illő tavaszi köret, de önmagában is ízletes.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)