Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes-gombás szűzpecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
5 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
10 dkg szárított gomba ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk és sózva, borsozva a vaj-olaj keverékben megsütjük, majd melegen tartjuk. Közben a szárított gombát, lehetőleg vargányát, előírás szerint beáztatjuk. A megmaradt zsiradékban megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd az időközben megpuhult, szükség szerint kisebb darabokra vágott gombát rádobjuk és átpirítjuk. Felöntjük a gomba áztatóvizével és nagylángon szinte elforraljuk a levét. Belekeverjük a mustárt, a csíkokra vágott uborkát és a mazsolát, felöntjük a tejszínnel és kevergetve a tejszín sűrűsödéséig főzzük. szükség szerint sózzuk.
Tálon a hússzeleteket félig egymásra terítjük és leöntjük a mártással, a tetejét finomra aprított korianderrel megszórjuk.
Párolt hajdinát adjunk mellé köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)