Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínkrémes torta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Főtt, Édes, Hideg, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek
Hozzávalók

Tejszínkrémes torta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csomag habfixáló 0 0 0 0 0 0
7 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
7 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 csomag tejszín ízü pudingpor 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Piskóta alaprecept
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
6 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
6 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tejszínkrémes torta
A tejből 6 decit felforralunk, a cukorral. A pudingport elkeverjük az egy deci hideg tejben és beleöntjük a forró tejbe. Elkeverjük és, addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk langyosra hűlni, majd habosra keverjük a vajjal és óvatosan beleforgatunk 3 deci tejszínből keményre vert habot. A három lapra vágott piskóta lapjait megkenjük a krémmel, majd összeállítva a külsejét is bevonjuk vele. Végül a habfixálóval felvert tejszínhabbal, habzsákból vagy szifonból körbespricceljük, koktélcseresznyével és csokoládélapokkal díszítjük.

Piskóta alaprecept
A tojásokat szétválasztjuk és tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval. A habot felváltva, az átszitált liszttel óvatosan belekeverjük a tojásos masszába, vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral az alján kibélelt vagy vajazott, lisztezett (ha az oldalát is kikenjük nem jön fel szépen a tészta) kapcsos tortaformába öntjük és kb. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd a hőfokot 175 fokra levéve még 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e?
A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A megsült piskótát 10 percig hagyjuk a nyitott sütőben hűlni, majd rácsra borítva lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítva hagyjuk kihűlni.
Csak teljes kihűlés után vágjuk fel.

Ha tekercsnek vagy szeletnek készítjük másfél centi vastagon simítsuk a tepsibe. A sütési idő kb. 20 percre rövidül. Ha tekercsnek szánjuk a tészta aljáról a sütőpapírt lehúzva és megfordítva visszaterítve, még melegen feltekerjük, ha szeletnek, konyharuhán hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)