Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tofu nyárs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Szabadban, Meleg nyári napokra, Főétel, Böjt, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Reform konyha, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 maréknyi pörkölt, sós mogyoró 0 ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 doboz gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
20 dkg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
30 dkg tofu 73 8.1 4.2 0.6 0.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tofut, a cukkinit nagyobb kockára, a pórét 2 ujjnyi darabokra vágjuk. A gombafejeket egészben hagyjuk. Az olajba belekeverjük a fűszereket és összeforgatjuk a hozzávalókkal. Időnként megkeverve 1 órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetve váltakozva nyársra húzzuk. A megmaradt pácolajban, ha szükséges tegyünk még hozzá olajat, a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd felöntjük a borral. Ha az alkohol elpárolgott belekeverjük a mogyorót és botmixerben krémesre keverjük, ízlésünk szerint ízesítsük a citrom levével és cukorral, óvatosan sózzuk, mert a mogyoró is sós. Behűtjük.
A tofunyársakat grillrácson, forgatva 10-12 perc alatt pirosra sütjük és a mártással és zöldsalátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)