Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött mángold

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Töltött, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
40 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
5 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
3 dl tejföl (12%) 142 3.4 12 4 0 59
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mangoldot alaposan megmossuk és szárait kivágjuk. A rizst térfogatának megfelelő sós vízben előfőzzük. A megdarált pulykahúst elkeverjük a rizzsel, a finomra aprított hagymával és fokhagymával, a fűszerekkel és a felkarikázott mangoldszárakkal. Ezt a keveréket a levelekbe töltjük, mintha a töltött káposztát készítenénk. Olajjal kikent, lefedhető, tűzálló tálba helyezzük a gombócokat és leöntjük az alaplé felével, majd lefedve 175 fokos sütőben fél órát pároljuk. A sütőből kivéve, leöntjük, a tejföllel elkevert, maradék alaplével és még fél órát pároljuk. Az utolsó negyed órában fedő nélkül.
Tejfölt adjunk hozzá tálaláskor.
Hidegen is kitűnő, ekkor előételnek adhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)