Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrógaluska

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Főétel, Főétel mellé, Buli, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Gabonafélék, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
8 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A túrót a felvert tojásokkal, a vajjal, a sóval és a búzadarával alaposan összekeverjük. A hűtőszekrényben hagyjuk állni két órát. Bő, sós forrásban lévő vízbe szaggatjuk és megfőzzük.
Kapros tejföllel leöntve önálló ételként, vajon átforgatva köretként tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)