Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós-mákos kocka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Túrós-mákos kocka
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 evőkanál málnalekvár 259 0.5 0 63.3 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A krémhez
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
25 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Túrós-mákos kocka
A szobahőmérsékletű vajat, a tojások sárgájával és a cukor felével habosra keverjük. A lisztet, a darált mákkal, a sütőporral és a citrom héjával elkeverjük. A tojásfehérjéket a sóval és a félretett cukorral habbá verjük. A háromféle keveréket óvatosan összeforgatjuk, majd 20x36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, fél órát vagy tűpróbáig sütjük. A tésztát kihűtjük, majd keresztben félbe vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe és a málnalekvárral megkenjük. Rásimítjuk a mascarponés krémet, majd a másik lap alját is megkenve a lekvárral ráborítjuk. A lap tetejét is megkenve lekvárral, az előírás szerint elkészített csokoládés bevonóval áthúzva, meleg késsel, kockára vágva, tálaljuk.

A krémhez

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)