Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vajgaluska

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesbetétek 
Cimkék: Levesbetétek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást, egy csipet sót és dolgozzuk össze 2 evőkanál liszttel. A lágy tésztát kávéskanállal szaggassuk bele a forró levesbe. Lassan főzzük, pár perc alatt megpuhul.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)