Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Véres hurka Bozi módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 90 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Adventi receptverseny, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Sós, Hideg téli napokra, Szilveszter, Farsang, Szabadban, Húsételek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5.5 gramm szegfűbors 0 0 0 0 0 0
5.5 dkg pirospaprika ? ? ? ? ? ?
8 dkg bors 0 0 0 0 0 0
40 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
25 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1.5 kg hasaalja szalonna  0 ? ? ? ? ?
3 kg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
3 kg vér ? ? ? ? ? ?
5.5 gramm majoránna 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát apró kockára vágjuk és a felét kisütjük. A zsiradékot elfelezzük. Az egyik felében megpirítjuk az apró kockára vágott zsemlét, a másik felében a finomra vágott hagymát. A zsemlekockákra öntjük a vért, átforgatjuk és hagyjuk, hogy kissé beigya. Végül az összes hozzávalót jól elkeverjük. Ha a töltéshez túl sűrű lenne, kevés abalével hígítsuk. Nem túl szorosan bélbe töltjük, majd a végeit elkötjük. 80 fok körüli vízben bő fél órát abáljuk, majd hideg vízben lehűtjük. Leszárítva hűtőbe vagy mélyhűtőbe tesszük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)