Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zabpelyhes tallér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Uzsonna, Advent, Húsvét, Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kávéskanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kardamom 0 0 0 0 0 0
15 dkg fruktóz 0 ? ? ? ? ?
12 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
25 dkg zabpehely 295 8.8 1.7 60.7 13.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat megolvasztjuk, majd belekeverjük az finomra őrölt fűszereket és a zabpelyhet. A tojást habosra keverjük a fruktózzal, beleforgatjuk a sütőporral és sóval összeszitált lisztet, majd a kihűlt zabpelyhet. Sütőpapírral bélelt tepsibe, két vízbe mártott kanál segítségével, halmokat rakunk, melyeket kissé ellapítunk. Ne rakjuk túl közel egymáshoz, mert megnőnek. Ízlésünk szerint a tetejét mandulaszeletkékkel díszítsük. 175 fokos, előmelegített sütőben, 20 perc alatt süssük aranybarnára. Még melegen, de ne azonnal vegyük le őket a papírról.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)