Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zellerkrémleves magokkal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
8 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
2 evőkanál lenmag 377 24.4 30.9 0 38.6 0
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát. Öntsük fel az alaplével. Tegyük félre a zellerzöldet, majd zellert hámozzuk meg és vágjuk kis kockára, a hasonló méretűre vágott burgonyával együtt adjuk a léhez és főzzük puhára. Sóval, borssal ízesítsük. Amíg fő, a bacont két sütőpapír közé téve, süssük forró sütőben ropogósra. A megfőtt zöldséget turmixoljuk le és, ha fás volt a zeller, törjük át szitán. Forraljuk bele a tejszínt és a finomra vágott zellerzöldet. Tálaláskor a feldarabolt baconnal és a szárazon megpirított magokkal meghintve tálaljuk.
Pirított barnakenyeret adhatunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)