Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés a receptekben

Csirketorta

A mellfiléket vékonyra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba és a reszelt sajtok keverékébe panírozzuk. Egy kerek tortaformát a szalonnával kibélelünk, úgy hogy a széleken túllógjon, a bundázott ... tovább

Borjúbécsi májjal töltve

A felforrósított libazsíron a félfőre vágott hagymát megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott csirkemájat és nagylángon, hirtelen megsütjük. Közben a zúzott fokhagymával, majorannával és borssal fűszerezzük. Ha kész a ... tovább

Mustáros marhaszelet

Az érlelt marhahúst 4 szeletre vágjuk és gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát mustárral megkenjük, majd a zsemlemorzsába panírozzuk. A felforrósított olajon mindkét oldalukon elősütjük. Az olajat kuktába ... tovább

Ördögpecsenye

A karajt úgy szeleteljük fel, hogy 4 nagy szeletté tudjuk kiverni. A kolbász bőrét lehúzzuk, majd a mustárral vékonyan megkent karajszeletekbe tekerjük, úgy, hogy a végét betűrjük, mint a töltött káposztánál, mert a sütésnél a ... tovább

Pácolt rántott csirkecomb

A csirkecombokat lebőrözzük és kicsontozzuk, a bőrt és a csontot tegyük el levesnek. A paprikakrémből, a mézből, a zúzott fokhagymából, ízlés szerint sózva, borsozva készítsünk krémet, majd kenjük rá a combokra és hagyjuk ... tovább

Sütőtökös palacsinta dióbundában

A sült tököt a héjából kikaparva, a mézzel és a citromlével ízesítve botmixerrel áttörjük, majd a mazsolát belekeverjük. A palacsinták közepére kenjük a tökös masszát, majd a két szélét behajtva feltekerjük. A diót ... tovább

Bazsalikommal és fetával töltött csirkemell

A csirkemellet kicsontozzuk és a filéket vastagabb végüktől felszúrjuk. A kockára vágott fetát és a csíkokra metélt bazsalikomot összekeverjük és a csirkemellekbe tömködjük. A nyílást fogpiszkálóval jól összetűzzük, a ... tovább

Velővel töltött sertésborda

A kicsontozott karajt lehártyázzuk és duplán felszeleteljük, széthajtjuk, majd kiverjük. Két evőkanál olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a kockára vágott velőt rádobva összesütjük, közben ízesítjük ... tovább

Padlizsán cajun rákmártással

A padlizsánt kisujjnyi szeletekre vágjuk és bőven megsózva félretesszük. Késes keverőben a parmezánt, a zsemlemorzsát, a petrezselyemzöldet, a fűszerkeverékkel és kiskanálnyi sóval összedolgozzuk. A keveréket tálcára öntjük. A ... tovább

Csirke burgonyachips panírban

A csirkecombokat bőrözzük le, majd a forgónál szétvágva, csontozzuk ki, a felső combot hosszában vágjuk ketté. Az ananászlében keverjük el a pác többi hozzávalóját és a csirkedarabokat tegyük bele. Néhányszor megforgatva, ... tovább