Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 85 találat

Bélszín vadasan

20 deka vegyes zöldség A marhahús bélszín részét (vesepecsenyét), melynek legalább 8-10 naposnak kell lennie, megtisztítjuk hártyáitól és szalonna-csíkokkal jól megtűzdeljük. Megsózzuk, s kissé állni hagyjuk. Egy serpenyőben ... tovább

Sárgaborsó-főzelék

Az előző napon beáztatott borsót leszűröm, leöblítem. 1 litenyi füstölt lében kezdem elfőzni. Beledobom a megtisztított vöröshagymát, a babérlevelet, a fokhagymagerezdet. Világos rántást készítek, a borsó levének egy ... tovább

Burgonyafőzelék

A megtisztított krumplit ízlés szerint karikákra vagy kockákra vágjuk. Fél liter vízben főzni kezdjük, a babérlevéllel együtt. Világos rántást készítünk. Beleszórunk egy kevés pirospaprikát, felengedjük vízzel, és a majdnem ... tovább

Szalonnás lencse

A lencsét kiválogatjuk és előző este beáztatjuk. A szalonnát fölszeleteljük, jó húsos fajtát válasszunk, a szélét bevagdossuk, kiolvasztjuk, majd rádobjuk a nagy kockára hagyott hagymát. Együtt megpirítjuk, majd a ... tovább

Mátrai borzaska

A felszeletelt húst kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk. A bundázáshoz a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd 1 evőkanál tejföllel és 1 evőkanál liszttel simára keverjük, végül belereszeljük a ... tovább

Sertéspörkölt

A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, fehéredésig sütjük, rádobjuk az apróra vágott paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Rövid lében pároljuk, vizet ... tovább

Pikáns csirkeleves tárkonnyal

A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, a húst egycentis kockákra vágjuk. A csontokból és a bőrből liternyi vízzel alaplét főzünk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst és a felkockázott ... tovább

Betyáros zöldbableves

A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, az apróra vágott fokhagymát, néhány percig együtt pirítjuk, meghintjük ... tovább

Grízgombóc

Fél liter vizet felforralunk, belekeverjük a vajat, ha felolvadt, folyamatosan keverve beleöntjük a búzadarát. Kevergetjük, ha besűrűsödött kihűtjük. Kihűlés után belekeverjük a tojást és kanállal diónyi gombócokat formálunk. ... tovább

Szalontüdő

A tüdőt, a szívet és a nyelvet egészben, bezöldségelt, sós vízben felteszem főni, lehetőleg kuktában, így kb. fél óra. A lébe beleteszem az egész hagymákat, egy fűszerzacskóba rakom a babérleveleket, az egész borsot, a ... tovább