Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 137 találat

Marhatokány Dózsa módra

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és felolvasztjuk úgy, hogy a szalonna szép pirosra kisüljön. Beletesszük a vékony karikára vágott vöröshagymát, mellyel jól megpirítjuk és hozzátesszük a kisujjnyi hosszú, de nagyon ... tovább

Majorannás burgonyafőzelék

A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk és főni tesszük, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Hozzáadjuk a sót, a majoránnát és egy gerezd fokhagymát. Ha a burgonya megpuhult, a tejfölben elkeverjük a lisztet, majd a megfőtt ... tovább

Pacalpörkölt

A pacalt hideg vízben többször megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktában kb. 1.5 óra alatt puhára főzzük. (Ez bográcsban kb. 3.5 ... tovább

Pirított csirkemáj

A félfőre vágott hagymát kevés olajon pirítsunk meg. Dobjuk rá a feldarabolt csirkemájat, borsozzuk, szórjuk rá a majorannát. Kevergetve süssük meg, a sütés vége felé szórjuk rá a paprikát és sózzuk. Sós vízben főtt ... tovább

Hagymás sült vér

A leölt tyúk vérét csurgassuk egy tálba, aztán, ha megalvadt, vágjuk darabokra. A zsírban pirítsunk meg egy félfőre vágott vöröshagymát. Dobjuk rá a vért, borsozzuk, majoránnázzuk meg alaposan. Süssük át, majd sózzuk. Friss, ... tovább

Kelkáposztás pulykamell

Egy kilós pulykamellet felszeletelünk és füstölt szalonnával sűrűn megtűzdelünk, az olajon a karikára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, köménnyel, borssal és majorannával fűszerezzük és a ... tovább

Szüreti libasült

A libahús bőrét szükség szerint kitokozzuk, jól megmossuk, sózzuk, köménnyel, majoránnával, bedörzsöljük. A burgonyát cikkekre, a hagymát félkarikára vágjuk és a felvagdalt fokhagymával a tepsi aljára terítjük. Pici vizet ... tovább

Tüdőstáska

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. A megfőzött tüdőt ledaráljuk, a hagymára dobjuk és összepirítjuk. Sóval, őrölt borssal, majoránnával és babérlevélporral ízesítjük. Hagyjuk kihűlni, majd ... tovább

Libacomb vörösboros káposztával

A libacombokat sóval, borssal, majorannával bedörzsöljük, és párolórácsra, kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított, megroppantott fokhagymát és kevés vizet aláöntve fél órát pároljuk. A megpuhult húst áttesszük egy ... tovább

Mustáros zúzatokány

Az apróra vágott vöröshagymát forró olajon megfonnyasztom, majd a gondosan megtisztított és feldarabolt zúzát rádobva, megpirítom. Megfűszerezem a borssal, a majorannával, felöntöm egy kevés vízzel és belekeverem a mustárt, a ... tovább