Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alufóliában sült lazac

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
4 alufólialapot kiterítünk a lazacfiléket sózzuk, borsozzuk és ráterítjük az olívaolajjal megcsepegtetett lapra. Rákarikázzuk a hagymát és a paradicsomot, ezeket is sózzuk, borsozzuk, majd megkoronázzuk a sós vízben blansírozott negyed brokkolival. Néhány bazsalikomlevelet terítünk rá és mellé, megcsepegtetjük citromlével, majd az alufóliából egy szorosan lezárt, de laza csomagot hajtunk. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. Az asztalnál ki-ki maga vágja fel a csomagját.
Körítésnek általában elég a zöldség, de nagyétkűeknek hercegnőburgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)