Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lilakáposztával töltött paprika

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Savanyú, Sós, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kiskanál szalicil 0 0 0 0 0 0
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 szál torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
2 kg lilakáposzta 32 1.7 0.2 5.7 2.5 0
12 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hibátlan paprikákat megmossuk, kicsumázzuk eltávolítjuk az ereket és a magokat, majd leforrázzuk, hogy kissé megpuhuljanak és könnyebb legyen dolgozni velük. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, összekeverjük és állni hagyjuk. Közben 2 liter vizet az ízesítőkkel felforralunk, pár percet főzzük és lehűtjük. Még langyosan belekeverjük a tartósítót. A káposztát jól kicsavarjuk a levétől és szorosan megtöltjük vele a paprikákat. Az üvegek aljára tesszük a csíkokra vágott tormát, babérlevelet és belerakjuk a megtöltött paprikákat a hegyükkel lefelé és falapocskával leszorítjuk. Felöntjük a kihűlt lével és két napig lefedve állni hagyjuk, a leapadt levet pótoljuk. Végül az üvegeket színültig töltjük és lezárjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)