Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mandarinos kacsasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Buli, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
15 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 doboz mandarinkonzerv ? ? ? ? ? ?
50 dkg kacsahús 186 19 12 0.4 0 77
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A maradék sült vagy főtt kacsahúst kicsontozzuk és apró kockákra vagdaljuk. A rizst a szokásos módon megfőzzük és kihűtjük. A hozzávalókból mártást készítünk, ízlés szerint hígítva a mandarinbefőtt levével. Keverőtálba tesszük, a zöldjével együtt, felkarikázott újhagymát, hozzáadjuk a kacsahúst, a rizst, és mandarint, majd a mártást ráöntve összeforgatjuk.
Jól behűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)