Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás pulykaragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, megpároljuk rajta, a finomra aprított vöröshagymát, majd belekeverjük a felcsíkozott pulykahúst és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a darabolt gombát és rövid pirítás után felöntjük a borral. Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk, ha szükséges, kevés vizet öntsünk hozzá, de a végéra süssük zsírjára, ekkor belekeverjük a tejszínt és nagy lángon sűrűsödésig forraljuk. A finomra vágott petrezselyemzöld felét belekeverjük, a másik részét tálaláskor rászórjuk.
Párolt rizzsel vagy nokedlivel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)