Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos bab

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Böjt, Párolt, Sós, Csípős, Hideg, Meleg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint zsálya 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
6 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál erős pista ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockára vagdaljuk. A felforrósított olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, belekeverjük a paradicsompürét és addig sütjük, amíg az élénk színét elveszti, ekkor hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a fűszereket és krémes állagúra pároljuk. A lecsöpögtetett babot hozzákeverjük, de ezzel már csak forrósítsuk össze, ne főzzük szét a babszemeket.
Bazsalikom levelekkel díszítve, szárazabb húsok kiváló körete, de kihűtve salátának is finom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)