Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tepertős lángos

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Hideg téli napokra, Buli, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
30 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
40 dkg tepertő 335 13.7 30.8 0.3 0 90
4 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 adag cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A főtt, áttört burgonyát, a darált tepertőt, a liszttel és a tojássárgákkal, ráöntve az élesztős tejet jól kidagasztjuk. Jól sózzuk, borsozzuk meg. Langyos helyen hagyjuk duplájára kelni, majd ujjnyi vastagra húzogatva egy lisztes szájú bögrével szaggassuk ki. Középforró olajba mindkét oldalukat süssük aranybarnára.
Teával vagy sörrel kitűnő vendégváró, ha dúsabban akarjuk adni kínáljunk hozzá fokhagymás tejfölt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)