Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cajun marhanyárs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 evőkanál Cajun fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
60 dkg hátszín  249 19 18 0.6 0 83
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst 2 centis darabokra vágjuk. A joghurtba keverjük a fűszereket, az aprított petrezselymet, a citrom levét, reszelt héját és a zúzott fokhagymát. Beleforgatjuk a pácba a húskockákat és 3-4 órát hűtőben tartjuk. A paprikát és a hagymát hasonló darabokra vágva, a lecsepegtetett hússal váltakozva nyársra húzzuk. Középmagasra emelt grillrácson negyed óra alatt, egyszer megforgatva, megsütjük.
Salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)