Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Nyári zöldbabsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Köretek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 igény szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 kg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom levét kicsavarjuk és összekeverjük a mustárral, hozzáadunk háromszor annyi olívaolajat, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítve jól elkeverjük és behűtjük. Vizet forralunk, melybe beledobjuk a babért, a kicsavart citrom héját. Sózzuk, majd a megtisztított zöldbabot roppanósra főzzük benne. Leszűrjük a babot és jeges vízbe dobjuk. Ha lehűlt lecsepegtetjük. A paradicsomot kimagozzuk és a húsát kockára vágjuk, ezt is behűtjük. Tálalás előtt a bazsalikomleveleket felvagdaljuk, majd a babbal, a paradicsomkockákkal és az újból átkevert öntettel összeforgatva tálaljuk. N keverjük össze előre, mert levet ereszt.
Száraz, sült húsok mellé köret vagy pirítóssal előétel lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)