Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhacsíkok kínai kellel sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 adag fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál szezámolaj 900 0 99.5 0 0 0
4 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej kínaikel 16 1.2 0.3 2 1.7 0
60 dkg hátszín  249 19 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szójaszószt, a szezámolajat, az ecetet és gyömbért összekeverjük és a vékony csíkokra vágott marhahúst beleforgatjuk. Egy órára tegyük félre. Közben a kínai kel vastag ereit vágjuk ki, csíkozzuk fel, a paprikát és a hagymát vágjuk kockára. A chilit, ízlés szerint, kimagozva és a fokhagymát apró kockára szeljük. A felforrósított olajon 5-6 perc alatt süssük át a lecsepegtetett húst, szedjük ki és az olajba dobjuk a a hagymát és a paprikát, majd két perc múlva a chilit és a fokhagymát, végül a kelt. Vigyázzunk, mert pillanatok alatt puha lesz. Végül visszatesszük a húst és az esetleg megmaradt pácot is ráöntve összeforraljuk.
Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)